Despre

Demarat in 2009 de catre compania Brinel, proiectul Scoala de Excelenta ”Talent IT”, este un proiect educational unic in afara capitalei, dedicat studentilor care isi doresc o cariera in domeniul IT&C. Realizat in colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, ”Talent IT” reprezinta un proiect inovativ, implementat in urma unui parteneriat intre mediul privat si cel universitar.

Scoala de Excelenta ”Talent IT” se axeaza in proportie de 90% pe partea practica. In laboratorul din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj, dotat de compania BRINEL cu echipamentele necesare, studentii au posibilitatea sa dezvolte proiecte si aplicatii IT si sa participe la workshop-uri realizate in parteneriat cu lideri IT la nivel mondial. Studentii selectati beneficiaza si de un program de coaching, intalniri lunare cu un specialist BRINEL sau al partenerilor din proiect, pentru a discuta despre cele mai noi tehnologii si despre felul in care pot fi inlaturate barierele ce pot sa apara in proiectele reale, dar si de suportul unui profesor coordonator din cadrul universitatii.

”Talent IT este o scoala special creata pentru tinerii talentati, ce le ofera acestora un cadru practic si stimulativ, prin care sa-si poata dezvolta abilitatile, sa fie mai aproape de ceea ce se cere la companiile care ii vor angaja. Potentialul IT al tinerilor din centrul universitar Cluj este foarte mare, ne dorim sa contribuim la formarea viitorilor specialisti intr-un mod performant, care sa puna accent pe excelenta in IT. Este un demers pe care il vom sustine in fiecare an si care va pune la dispozitia studentilor toate resursele necesare pentru a se dezvolta profesional. Pe termen lung, aceasta investitie va contribui cu siguranta la dezvoltarea industriei IT&C din Romania, tocmai prin intermediul acestor tineri cu potential. Buruienile cresc si singure. Talentul IT e o floare rara si trebuie cultivata cu multa dedicatie”- Marcel Borodi, CEO BRINEL.

Viziunea

Tinerii talentati in IT au in TalentIT un cadru practic, stimulativ in cadrul caruia pot sa-si dezvolte si sa-si implineasca potentialul, contribuind prin proiectele lor la dezvoltarea zonei de IT&C din Romania pe termen lung.

Misiunea

TalentIT isi propune sa identifice, atragasi sustina tinerii cu potential deosebit in domeniul IT&C, pe tot parcursul anilor de studii, oferindu-le cadrul practic si teoretic necesar, cu scopul de a produce un impact pe termen lung asupra dezvoltarii pietei de IT &C din Romania.

Share